Miljö

Svenskarnas historia är starkt knuten till träden, det kan man bland annat utläsa i våra namn. Vi använder främst björk och ek till våra möbler. Björken har av tradition sedan länge använts och ger ett ljust och vackert utseende. Eken är av naturen hård och åldras med värdighet. Den associeras även som ett ädelträd och symboliserar kraft och visdom. Vid tillverkning av våra möbler skapar vi produkter utifrån ett ekologiskt perspektiv där vi använder naturmaterial som består.

 

Genom att samverka lokalt med andra små företag och därmed minska transportsträckorna vill vi medverka till ett långsiktigt miljötänkande. Genom att sätta naturen i fokus med användandet av massivt trä som ek, björk samt furu skapar vi hållbara möbler med möjlighet för återanvändning. Naturmaterial åldras vackert och är lätta att underhålla. Vi använder oftast öppna ytbehandlingar som olja och såpa som inte täpper till porerna. Vid stoppning använder vi dun(100% sjöfågelfjäder),Oeko-Tex certifierad kallskum samt hampasadelgjord. Våra textilier är linne, Oeko-Texcertifierad bomull, EU REACH krav ull, naturläder från Tärnsjö garveri. Vi försöker även använda viskos (tillverkas från cellulosa) i våra produkter vilket minskar förbrukningen av vatten i förhållande till bomull. Våra tyger innehåller inga flamskyddsmedel.

Vi använder oss av material som är certifierade av våra underleverantörer, dvs extern certifiering, för att säkerställa hög kvalitet.

 

Alla våra produkter färdigställs och packeteras i Älmhult. Vi värnar om den lokala tillverkningen och våra underleverantörer finns inom ett begränsat avstånd från Älmhult.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.